Mijn gezin is nu compleet!

Geschreven door: Luna el Hage

Thuis hebben wij drie prachtige honden. Milo (mopshondje) 4 jaar, Argo (silver labrador) 3 jaar en Coco (frenchie) 6 maanden oud. Coco kwam er niet zomaar.. Dat kostte wel wat overtuigingskracht

Mijn lieve man is niet met honden opgegroeid. Het heeft mij veel energie gekost om Milo en Argo te krijgen. Veel leuke foto’s laten zien en vooral door te vertellen dat ze “klein” blijven, niet verharen en niet stinken heeft ervoor gezorgd dat ik twee honden heb gekregen (hahahahahaha). Maar ja, het gezin was nog niet compleet. Ik miste iets en dat was een Franse bulldog. Maar dit keer moest ik het anders doen. De mooie plaatjes of foto’s zouden niet gaan helpen. ‘er komt geen derde hond in dit huis’ bleef mijn man zeggen. ‘Wat nu?’ dacht ik.

Afgelopen juli vroeg mij partner of ik naar Curaçao wilde gaan voor een welverdiende vakantie. Wij zijn in augustus voor twee weken gegaan. Daar aan het strand begon ik weer te denken aan mijn Franse bulldog. Na een paar dagen zoeken, vond ik Coco. Het was liefde op het eerste gezicht. Op deze foto is Coco 5 weken oud.

Op Curaçao heb ik mijn man heel lief gevraagd wat hij dacht van een Franse Bulldog (meteen ook de foto van Coco laten zien). Hij was niet boos, maar was ook niet enthousiast. Hij vond drie honden nog steeds te veel. Op gegeven moment (na een paar dagen van mijn gezeur) stemde hij in. Ik was dolgelukkig. Eindelijk is mijn gezin compleet.

img_2216Het was een zonnige en hele warme dag, toen ik in het centrum van Curaçao een Franse Bulldog zag. Ze zat op de schoot van haar baasje. Ik was dolblij. Eindelijk een echte Franse Bulldog om aan mijn man te laten zien.

Ik riep hard ‘kijk schat, een Franse Bulldog helemaal hier op Curaçao’. De dame keek me een beetje geschrokken aan. Misschien had ze nog nooit zo een enthousiaste Zuid Amerikaanse vrouw gezien die gek is op haar Franse bulldog. Ze was wel heel aardig hoor, en vertelde vol enthousiasme over haar mooie (ook witte) frenchie.

Om mijn man gerust te stellen dat Franse bulldogs super leuke en lieve hondjes zijn en anders dan mopshondjes of labradors, heb ik deze dame gevraagd hoe het is om een Fransje te hebben. Zij was lovend over haar hondje. Ik zag mijn man blij kijken en ik was natuurlijk super gelukkig. Tot het moment dat mijn man zei ‘volgens mij stinkt uw hond’? O ja, zei de dame, ‘Fransjes stinken enorm en ze verharen heel veel……

Ik heb meteen gezegd, dat het niet klopt. ‘Uw Fransje stinkt niet mevrouw en die paar haartjes op uw shirt stellen niets voor’. Maar ze bleef zeggen dat ze stonken en veel verharen. Dus keek mijn man mij aan ‘er komt geen derde hond’. Ik was kapot van verdriet en boos op die vrouw.

De volgende dag heb ik meteen op Facebook een paar eigenaren van Franse bulldogs en ook aan de fokker van Coco gevraagd of Fransjes wel stonken en veel verharen. Wat bleek, ze verharen normaal en ze stinken niet. Of ze moeten vies zijn. Ze hebben een gewone geur. Hun scheetjes kunnen wel enorm stinken, maar dit hangt ook af aan de voer. Dus er was feest in mijn hart. Coco was meer dan welkom!

Nu is mijn gezin compleet. Mijn man kan ook niet zonder Coco. Zij (net als Milo en Argo) geeft ons gezin zoveel liefde. Je kan zoveel lachen, soms ook boos worden, maar that’s life!