“Dat Gaia zwanger was, hadden we niet verwacht”

gaia zwanger

Valeria woont samen met haar vriend Federico, hun Franse bulldogs Guido (2) en Gaia (1,5) en hun kat Nello in Amsterdam. Zowel Valeria als haar vriend zijn koks en ze vinden het niet alleen leuk om te koken voor hun gasten, maar kokkerellen net zo graag voor hun huisdieren. Haar frenchies Guido en Gaia verwachten heel binnenkort puppy’s. Dat Gaia zwanger was, kwam volkomen onverwacht.

“We verzinnen leuke bijnamen voor onze huisdieren”, zegt Valeria. “Mijn favorieten zijn Bibi voor Guido en G voor Gaia.” Guido is Valeria’s superslimme Franse bulldog. “Hij is dol op hersenspelletjes. Hij is ook superactief. Je maakt hem met niks blijer dan met een partijtje ballengooien. Gaia is daarentegen echt een bulldog.. Lui, lui, lui.. Eten en slapen zijn favoriet. Even naar het park is leuk, maar daarna wil ze toch gewoon weer luieren.”

“Hoe we erachter kwamen dat Gaia zwanger is? We vonden haar een beetje dikker worden dan normaal. Eerst dachten we aan een schijnzwangerschap. Dat hadden we namelijk al eerder meegemaakt met Gaia. Toen we haar meenamen naar de dierenarts, zagen we heel duidelijk een pootje bewegen.”

Valeria en haar vriend schrokken er behoorlijk van, want dit hadden ze niet verwacht. “Ik was er voor 99% zeker van dat er niets gebeurd kon zijn. Toch won die ene procent.” Valeria ging nadenken wanneer Gaia dan zwanger geraakt kon zijn. “Opeens bedacht ik me dat toen we in Italië waren, mijn vriend Guido en Gaia twee uur alleen gelaten had. Gaia was toen loops. Dankzij mijn vriend krijgen we nu dus puppy’s”, lacht ze.

gaia en guido

Nadat de eerste schok naar de achtergrond verdwenen was, moesten er snel voorbereidingen worden getroffen, want er was nog maar tweeënhalve week de tijd voordat de puppy’s zich aan zouden dienen. En wat die voorbereidingen dan moesten zijn, dat was vooral veel uitzoeken. “Voordat Gaia zwanger werd, wist ik helemaal niets over zwangerschap bij honden. Gelukkig hielpen de dierenarts en de assistentes mij heel goed.”

Het eerste was het regelen van een plek waar Gaia haar puppy’s zou kunnen krijgen. En gelukkig vond Valeria ook iemand die haar kon begeleiden. “Ik kwam in contact met Chantal van Hawbucks Franse bulldogs. Zij fokt zelf Franse bulldogs, dus zij kon al mijn vragen beantwoorden en ze gaf me ook het vertrouwen dat ik het kon.”

puppy's - gaia zwanger

“Gaia is nu rustiger dan ooit. Ze is heel beschermend geworden. Zodra de puppies geboren zijn, ga ik op zoek naar een nieuwe familie voor hen. Ik hoop dat ik families vind die net zo liefdevol omgaan met hen als wij dat doen. Ik kan niet wachten om hen te zien, die kleintjes. Ik ben blij en bezorgd tegelijkertijd. Ik hoop dat alles goed met hen is. De eerste week gaat denk ik heel spannend zijn. Maar iedereen vertelt me dat Gaia al het werk zal doen.”

Wat zou Valeria aanraden aan mensen die ook puppy’s verwachten? “Wees niet bang om vragen te stellen aan mensen die er meer van weten dan jij.” Maar vooral zegt ze: “Denk er heel goed over na voordat je besluit om puppy’s te krijgen, Het is hard werken. Het kost veel tijd en veel geld.” Maar uiteindelijk is Valeria heel blij dat ze het mee mag maken: “Het is de beste ervaring van mijn hele leven met honden’”

UPDATE
De puppy’s zijn deze week geboren! Gaia en Guido zijn trotse ouders van 8 hele mooie, gezonde pups. Moeder en kindjes maken het goed!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.