“Frenchies zijn echte clowns”

Naomi (26) wilde al langer een Franse bulldog, maar ging pas echt overstag toen ze puppy Simba (2) zag!

Stel jullie eens voor…
Naomi-SimbaWij zijn Naomi en hond Simba. Mijn vriend en ik wilden graag een puppy en hadden al een tijdje een frenchie in ons hoofd. Mijn schoonzus maakte een afspraak voor haarzelf om bij een puppy te gaan kijken. Wij gingen mee voor vervoer. Maar als je dan zo’n schattig nestje ziet en er zit een gekke pup bij die alleen maar naar je toe springt… Ja, dan kun je niet anders dan die pup mee naar huis nemen. Nu is Simba 1,5 jaar bij ons en we vinden het nog steeds geweldig!

Wat doen jullie graag samen?
Simba houdt van knuffelen, spelen en lekker rennen door het park. Hij zoekt ook graag contact met anderen door een poot op je voet te zetten of helemaal boven op je voet te gaan zitten.

Wat is de reden dat jij gekozen hebt voor een frenchie?
Het zijn superhonden! Echte clowns. Het zijn drukke honden die graag willen rennen en zo hard mogelijk voor je uit willen lopen. Zo hard dat je het zelf, als ze aangelijnd zijn, niet bij kan houden.

SimbaGaat Simba met jou mee op vakantie?
Ja, ik kijk altijd naar huisjes of hotels waar Simba ook mee naar toe kan. Daar is het tenslotte een hond voor! Hij houdt er namelijk van om in de auto mee te gaan en te kunnen rennen op het strand.

Hoe denken jij en je frenchie over hondenkleding?
Als het echt vriest dan hebben wij een dekje voor Simba, maar voor de rest niet.

Wat zijn jouw ervaringen met de dierenarts?
Mijn dierenarts heeft zelf altijd een Engelse bulldog gehad en weet daardoor ook goed hoe hij moet omgaan met bulletjes. Dat is erg fijn!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.