Je frenchie mee naar het kerstdiner?

Kerstdiner met hond

De kerstdagen vier je samen met familie en vrienden, maar hoort een hond daar ook bij? Als we het hondenliefhebbers vragen, krijgen wij direct het antwoord: “ja, zeker!” Maar wat als je met kerst bij iemand anders aan het kerstdiner zit? Neem je hem dan mee of niet?

De beste tip is misschien wel: dwing je hond nooit! Sommige honden houden niet van drukte en dan is het verstandiger om je hond thuis te laten of naar een rustige plek in het huis te brengen.

Vraag het de gastvrouw (-heer)

Een kerstdiner hosten is vaak al stressvol genoeg en om dan een onvoorspelbare hond aan het bezoek toe te voegen, wordt je vaak niet in dank afgenomen. Wil je jouw hond meenemen naar een kerstdiner? Vraag het altijd bij de gastvrouw of –heer! Daarnaast is het ook belangrijk om te checken of een van de gasten allergisch of bang is voor honden. Is iemand het er niet mee eens? Kies er dan voor om je hond thuis te laten.

Laat je frenchie uit voor het kerstdiner

Vind iedereen het goed dat jouw hond bij het kerstdiner aanwezig is? Ja? Dan is belangrijk dat jouw hond niet luid gaat blaffen of gaat rennen door het huis. Ga voor het kerstdiner een flinke wandeling maken, zodat je hond zijn energie kwijtraakt. Op die manier is jouw hond een rustige en een nette (tafel-)gast.

Geef je frenchie een bad

Een frisse en schone hond is het halve werk. Niemand wil tijdens het heerlijke kerstdiner naast een stinkende hond zitten. Hoe je jouw hond het beste kunt wassen? Wij geven 5 handige tips voor een hondenwasbeurt.

Houd het voedsel op afstand

Bij een kerstdiner worden de lekkerste recepten op tafel getoverd. Heerlijke specerijen die je door het hele huis heen ruikt. Je hond ruikt deze geuren misschien nog wel beter dan jijzelf, dus wees gewaarschuwd! Houd het (mensen-)voedsel op afstand van jouw hond. Sommige producten kunnen zeer schadelijke of zelfs dodelijk zijn voor jouw hond. Wij hebben de meest gevaarlijke voedingsproducten op een rijtje gezet.

Geef je frenchie ruimte om te relaxen

Zelfs de meest rustige en goedgemanierde hond kan overweldigd raken door een nieuwe omgeving en veel nieuwe mensen. Vraag de gastvrouw of –heer of je hond een comfortabele plek in huis kan krijgen. Neem een dekentje en speeltjes mee en jouw hond kan zich rustig ontspannen tijdens het kerstdiner. Iedereen blij!