Frenchie van de maand: Droppie en Dutch

Maak deze maand kennis met: Droppie en Dutch! Twee prachtige bulldogs van baasje Milka. Droppie is een schoothondje en Dutch heeft een beetje last van grootheidswaanzin…

Naam: Droppie
Leeftijd: 4,5 jaar
Gewicht: 13 kilo

Broertjes/zusjes: 2 nestbroertjes waar we nog af en toe contact mee hebben.

Echte bullen eigenschappen:
Mega schoothondje en kan nooit genoeg krijgen van eten, begroet de baasjes net zo enthousiast of ze nou 5 minuten weg zijn of een uurtje.

Dol op:
Het vrouwtje (echt een mama’s kindje hoewel ze papa’s oogappeltje is), zwemmen, trekspelletjes en in principe op alles wat eetbaar is.

Ondeugende streken:
Botten van de andere honden in huis afpakken.

Favoriete slaapplek:
Bij het vrouwtje op schoot of bovenop onze andere honden (die haar vervolgens opzij duwen zodat ze er strak tegen aan komt te liggen).

Angsten:
Grote honden die dominant op haar af komen of over haar heen gaan staan.

Favoriete uitje:
Zwemmen bij het Erkemeder hondenstrand.

Favoriete speeltje:
Knuffels. Het liefst knuffels waar heel veel wit schuim in zit zodat ze lang bezig is om de kamer te versieren met de binnenkant van haar speeltje die uiteraard binnen no-time kapot getrokken is.

Lievelingsvoer:
Alles wat eetbaar is, maar voor knakworst doet ze zelfs de moeilijkste oefeningen ineens voorbeeldig!

En alles wat je verder kwijt wilt over je Frenchie..:
Droppie is onze eerste Franse bulldog en zij is dan ook de aanleiding geweest van de Franse bulldog wandelingen/evenementen die ik regelmatig organiseer. Ze is een rustig hondje die het liefst gewoon de hele dag met je knuffelt.

auto-droppie-dutch
DSC08220

Naam: Dutch
Leeftijd: 4 jaar
Gewicht: 17 kilo

Broertjes/zusjes:
Dutch is een herplaatser en we weten helaas niets van zijn achtergrond.

Echte Bullen-eigenschap:
Heel vaak uitdagen om te spelen door door zijn voorpootjes te zakken met zijn kop op de grond (bulleneigenaren weten wat ik bedoel). Hij begroet, net als Droppie, de baasjes net zo enthousiast of ze nou 5 minuten weg zijn of een uurtje. En hij slaapt het liefst onder een dekens, ja, ook als het zomer is.

Dol op:
Lange wandelingen, fietsen, hardlopen met de baas, vogels en katten achterna gaan, spelen met de andere honden en de baasjes en natuurlijk eten.

Ondeugende streken:
De bal uit de bek trekken van onze kruising Border Collie en er heel hard mee weg rennen, de schapenvachtjes van de stoelen af trekken om er vervolgens lekker op te gaan slapen.

Favoriete slaapplek:
Op de schapenvachtjes! Op zijn kleed samen met de andere hondjes en dan het liefst onder de dekens.

Angsten:
Angst? Wat is dat? Meneer heeft eerder last van grootheidswaanzin en is niet snel ergens bang voor.

Favoriete uitje:
In principe elk uitje vindt hij geweldig. Hoe gekker hoe beter!

Favoriete speeltje:
Een plastic speeltje, een kleine autoband, met een trektouw er aan. Daar kan hij heerlijk op liggen sabbelen.

Lievelingsvoer:
Dutch eet in tegenstelling tot Droppie zeker niet zomaar iets, maar is vrij kieskeurig. Favoriet is toch wel gedroogde runderlong of iets anders wat heel erg stinkt.

En alles wat je verder kwijt wilt over je Frenchie..: 
Dutch is bij ons gekomen toen hij 6 maanden oud was. Een derde hond was niet direct de bedoeling, maar het moest zo zijn. We kwamen hem toevallig (voor zover dat bestaat) tegen op straat en zijn eigenaar vroeg of hij bij ons mocht komen wonen omdat het niet klikte met hun andere hond. Bij de eerste ontmoeting met ons en onze andere honden was het liefde op het eerste gezicht. Hij is niet meer weg te denken uit ons leven!

cabine-droppie-dutch
Hondenbaasjes_33.1 Droppie en Dutch