Frenchie in het water

Ik hoor je al denken: “Elke hond kan van nature zwemmen, tóch?”. Bij een franse bulldog is dit niet altijd het geval. Maar de meesten houden wel van lekker pootje baden! En wil hij toch het water in? Dan biedt een speciaal zwemvest uitkomst!

Een Franse Bulldog houdt zeker van water, maar zwemmen kunnen de meest bulldogs eigenlijk niet. Een bulldog kan prima pootje baden en zelfs iets verder het water in kan goed gaan, zolang hij maar met zijn pootjes op een ondergrond kan staan. Echt zwemmen, waarbij de hond met zijn poten niet meer de bodem raakt, is echter niet voor alle frenchies weggelegd.

Het is de lichaamsbouw van een franse bulldog die de problemen geeft. Een bulldog is van voren veel zwaarder dan van achter. Door het zwaardere gewicht aan de voorkant houdt de bull recht vooruit zwemmen maar heel kort vol. Ze komen vaak in de problemen als ze een bochtje willen maken, dan zorgt het zwaardere gewicht aan de voorkant dat ze kantelen en kopje onder gaan. Als de bull kopje onder gaat kan hij zichzelf niet meer boven het wateroppervlak krijgen en dan moet je er zelf snel bij zijn om hem uit het water te halen.

Ga jij bijvoorbeeld graag met je frenchie op het strand wandelen is het aan te raden om hem aan een lange rollijn te houden, hiermee heb jij de controle in hoever hij het water in gaat. Om er toch voor te zorgen dat je frenchie niet verdrinkt als hij in diep water terecht komt, zijn er zwemvesten verkrijgbaar.

Een zwemvest?
Voor honden zijn er speciaal ontwikkelde zwemvesten die ervoor zorgen dat de hond blijft drijven als hij in diep water terecht komt. Als de hond vervolgens drijft kun je hem door middel van het handvat bovenop het vest gemakkelijk uit het water trekken. Kan je frenchie lekker zwemmen en hoef jij je geen zorgen te maken!

Zwemvesten zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. Prijzen variëren van €20,- tot €50 euro.
Alcott Mariner zwemvest voor € 29,96
Besto hondenzwemvest deluxe voor € 36,45

Sommige frenchies kunnen zwemmen als de beste!
Bekijk het filmpje maar!