“Frenchie Babs heeft levenslang luiers nodig!”

Babs luiers

Wendy kocht bijna 2 jaar geleden de vrolijke frenchie Babs. Bij thuiskomst bleek dat Babs vermoedelijk is misbruikt en daardoor niet meer normaal haar behoefte kon doen. Wendy plaatste een oproep op Facebook met de vraag of mensen hun ongebruikte luiers wilden doneren. En met succes. De reacties waren overweldigend en de donaties stroomden binnen.

Stel jullie eens voor…
Hoi, ik ben Wendy (32) en het baasje van Babs (2). Wij zijn bekend geworden door “de luier oproep” op Facebook. Ik heb twee prachtige zonen, ben getrouwd met een lieve man en werk 14 uur per week in de zorg. Samen genieten wij volop van het leven!

Hoe is Babs bij jou gekomen?
We hadden het er al een tijdje over om een tweede hondje te nemen. Toen wij in een Facebookgroep een oproepje voorbij zagen komen, waren wij op slag verliefd op een klein, grappig en mooi hondje dat nog geen 5 maanden oud was. Deze knapperd zocht een nieuw huisje.

Babs was nog een pup en aangezien wij al Bink, een Amerikaanse bulldog van ruim 7 jaar, hadden, klonk het fantastisch om er een teefje bij te nemen. De combinatie van een reu en een teefje is perfect. Een reu met een reu gaat nog weleens mis.

Wij maakten een afspraak om Babs te gaan ontmoeten en stapten vol enthousiasme en spanning in de auto. Eenmaal daar kwam Babs heel enthousiast naar mij toe en ging meteen veilig op mijn schoenen zitten. Ik was totaal verkocht. Babs zat op dat moment onder modder, maar er werd mij verteld dat ze haar hadden uitgelaten in het bos zodat ze rustig zou zijn voor de lange autorit. Niks mis mee, dachten wij…

Wanneer ontdekte je dat er iets mis was met Babs?
Toen ik thuiskwam en Babs in een badje wilde doen schrok ik mij rot. Ik riep mijn man en wij zagen dat haar anus rood en opgezwollen was, open stond en bloedde. Dat kon niet goed zijn! Wij hebben Babs direct meegenomen naar de dierenarts en toen kwamen we in een medische molen terecht.

Babs bleek nog maar 2,1 kilo te wegen en was niet goed of helemaal niet ingeënt. Een wormenkuur had ze nooit gehad. Wat er volgde waren vele bloedonderzoeken en röntgenfoto’s.

Babs geeft pootje
Babs en zijn broertje

Wat was de diagnose van de dierenarts?
De dierenarts vertelde ons dat Babs, die wij zo graag een gouden mandje wilde geven, al heel veel had meegemaakt. De schade die ze aan haar anus had kon nooit van binnenuit gekomen zijn en ze is hoogstwaarschijnlijk mishandeld. Onze dierenarts had nog nooit zoiets meegemaakt!

Onlangs ben ik met Rob Derriks, van Stichting Steunfonds Franse bulldog, naar een specialistische dierenarts geweest. Uit het onderzoek bij deze dierenarts kwam de conclusie dat anus van Babs blijvend verlamd is.

Welke ongemakken heeft frenchie Babs nu? En hoe gaan je hier mee om?

Babs draagt 24 uur per dag een luier om haar billen, omdat ze niet voelt wanneer ze haar behoefte moet doen. Ze poept de hele dag in kleine beetjes, want ze kan het niet opsparen. Op een normale dag verbruikt ze ongeveer 8 tot 10 luiers, maar als ze niet helemaal lekker is gaan er nog meer luiers doorheen.

Jouw oproep voor luiers heeft veel reacties gekregen. Hoe kijk jij naar de oproep en de vele reacties die je hebt gehad?
Wauw, echt wauw! Ik had nooit durven dromen dat mensen zo zouden meeleven in een wereld die steeds harder wordt.

Er waren mensen die overgebleven luiers kwamen doneren, maar er waren ook mensen die speciaal voor Babs luiers kochten! Zo kwam Brenda Wouda, die zelf een oproep deelde, met 2 auto’s vol naar Nijmegen gereden. Ongelofelijk! Naast de benodigde luiers kreeg Babs mandjes, knuffels, koekjes, een snuffelmat en geld voor de medische kosten gedoneerd.

De Franse bullen groepen hebben heel veel voor mij gedaan. Iedereen kende het verhaal van onze Babs. Ik was echt overrompeld. Helaas heb ik niet iedereen persoonlijk kunnen bedanken, maar wij zijn iedereen zo ontzettend dankbaar! Het is onbeschrijfelijk.

Wendy en babs
Babs

Ben je nog steeds op zoek naar luiers?
Ja, want voor Babs is dit een levenslang probleem. Als er mensen zijn die luiers of luierbroekjes over hebben neem ik deze heel graag over. De donaties van de afgelopen tijd hebben mij al een flinke voorraad van ongeveer twee jaar opgeleverd, maar meer is altijd welkom.

Welke gouden tip zou jij andere frenchiebaasjes mee willen geven?
Geniet en houd vertrouwen! Geef een herplaatser een kans, want je krijgt er zoveel liefde voor terug. In het begin wilde Babs niks van de jongens of mijn man weten. Ze rende weg en gromde heel vaak. Nu speelt ze met mijn kinderen en mag mijn man ook haar luier verschonen. Babs vertrouwt nu zelfs iedereen die hier op bezoek komt. Ongelofelijk hoe Babs veranderd is. Ze houdt van knuffelen en gaat graag bij ins liggen. Ik zou niet meer zonder haar kunnen.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.