Ford bedenkt innovatieve Dog Nanny

Dog Nanny

Werknemers bij Ford kregen de opdracht om slimme dingen te verzinnen voor de stad van de toekomst. En in die stad wonen natuurlijk ook honden. Dus een van de werknemers  kwam met het slimme idee van een “dog nanny”: een robot die je hond uitlaat. Handig als je dagenlang aan het werkt bent en je je hond toch voldoende beweging wilt geven!

Een van de designers van Ford is Itzel Cortes. Zij zegt: “Ik houd heel veel van mijn teckel Liuba, maar ik kan haar helaas niet zo vaak uitlaten als ik zou willen.” Daarom bedacht zij de Dog Nanny, een robot die je hond mee uitneemt. Voordeel van de Dog Nanny is dat de hond uit kan wanneer hij maar wil, terwijl het baasje er niet bij is, maar wel weet waar hij is.

De Dog Nanny werkt met een smartphone app en een smart halsband die de hond omheeft. Het systeem heeft navigatiesoftware en sensors om de weg te vinden tijdens de wandeling. Je hond kan dus niet verdwalen. Je kunt zelfs routes voorprogrammeren. De smart halsband meet hartslag, temperatuur en ademhaling, zodat het baasje weet dat het goed gaat met de hond.

Tijdens de wandeling kan het baasje met de hond praten door de ingebouwde luidsprekers.

Maar dat is niet alles! De robot heeft zelfs voedsel en water bij zich zodat de hond beloond kan worden en niet uitdroogt! Ook aan de poep die de hond achterlaat is gedacht. De robot heeft namelijk een ingebouwd stofzuigsysteem dat de poep opruimt. Mogen we die stofzuiger ook los kopen please??

Volgens Ford is het nog te vroeg om te zeggen of de Dog Nanny ook daadwerkelijk op de markt komt. Wij zijn benieuwd!

PS: Voor iedereen die toch liever zelf met zijn hond wandelt, bedachten werknemers van Ford de Paraplu Drone. Die zorgt ervoor dat je als het regent altijd een paraplu boven je hoofd hebt terwijl je aan het wandelen bent.