“Onze favoriete bezigheid is eten!”

Linda met haar frenchie

Linda en Conan gaan graag samen wandelen, kroelen en spelen. Haar frenchie is een beetje gek, maar ook super lief en houdt van aandacht. Samen delen zij een favoriete bezigheid: eten!

Stel jullie eens voor…
Ik ben Linda (34) en ik ben in het dagelijks leven werkzaam als hypotheekadviseur. Als hobby en passie vind ik het heerlijk om te sporten, in combinatie met yoga en mindfulness. Daarnaast ben ik een echte natuurliefhebber en ben ik graag wandelen in de bossen en natuurgebieden. Natuurlijk heerlijk samen met mijn vriend Mark en frenchie Conan (bijna 1). Op z’n tijd kan ik een goed feestje of festival waarderen, zeker met het zomerse weer nu. Mijn meest favoriete bezigheid is eten!! En laat dit nu ook Conans favoriete bezigheid zijn. 🙂

Conan zittend
Conan als pup

Conan is een gestroomde reu en al bijna 1 jaar oud. Meneer is heerlijk aan het puberen en is zo nu en dan Oost-Indisch doof. Hij gaat dan gewoon door met zijn missie op dat moment en het vrouwtje mag lekker blijven roepen, haha! Conan is ALTIJD bezig met van alles opeten, van zijn voer tot aarde en van insecten tot gras. Paardenpoep staat ook op zijn verlanglijstje (al mag hij uiteraard niet alles opeten). Ravotten in zanderige plekken vindt meneer zalig en minimaal één keer per dag heeft hij zijn ‘gekke momentje’. Dan gaat hij als een gek rennen, sprinten, springen en maakt hij koprollen. En ja, op dat moment moet je hem geen commando willen geven, want dan is er geen land mee te bezeilen. Conan is echt een buitenhond, hij zit graag in de tuin en is dan het liefst aan het zonnebaden (mits het niet te heet is). Hij is graag bij zijn baasjes in de buurt, het liefst 24/7, ik noem hem zwaan-kleef-aan.

Conan in het gras

Verder is Conan echt een kroel. Hij houdt ervan om heerlijk tegen je aan te liggen (vaak beuken: met zijn volle gewicht laat hij zich tegen mij aan vallen), maar daarnaast heeft hij ook echt zijn eigen momentjes nodig. Wel in de buurt, maar toch een klein stukje van je vandaan. Daarnaast houdt hij er ook van om je weg te duwen met zijn poten als hij vindt dat hij te weinig ruimte heeft op de bank. Spelletjes vindt hij geweldig. Conan is gek op aandacht en gek op kinderen. Hij is verschrikkelijk lief naar zijn baasjes, maar ook tegen andere honden, mensen en kinderen. Conan sloopt niets wat van ons is, alleen zijn eigen spulletjes. Hij heeft ook nooit in een bench hoeven zitten, want hij is leergierig en relatief snel zindelijk geworden.

Conan in het bos
Conan in de tuin

Wat is het gekste dat jouw frenchie ooit heeft gedaan?
Meneer doet heeeel veel gekke dingen, hihi. Toen hij wat jonger was liep hij naar de waterrand (water voor een schaatsbaan) en ineens sprong hij met vier poten tegelijk in het water. Ik schrok me rot en hij keek erbij (heel verbaasd en beduusd) alsof hij zelf ook niet wist waarom hij het deed, haha! Hij heeft er ook een handje van om met zijn achterste en mannelijkheid in en richting je gezicht te gaan zitten als je lekker even op de bank ligt.

Ga jij samen met je frenchie wel eens naar een event?
Tot op heden zijn we alleen bij het Bullenuurtje van de hondenspeeltuin in Rotterdam geweest, dat was erg leuk, al die bullen en mopsen bijeen.

Heeft je frenchie een favoriet soort voer?
Conan krijgt voer van Orijen. Dit voer was hij al gewend vanuit de fokker en het bevalt erg goed. Hij heeft een mooie gezonde glimmende vacht en hij groeit erg goed.

Wat doen jullie graag samen?
Kroelen, wandelen en spelen. Conan gaat ook graag mee op visite en er wordt ook geregeld gevraagd of ik Conan wel wil meenemen, want ik ben niet de enige die gek is op hem.

Linda en Conan in het bos
Linda en Conan

Heeft je frenchie een favoriet speeltje?
Alles waar hij in kan bijten is leuk. Hij is gek op hertengewei. Hier kan hij heerlijk op knagen. Maar andere speeltjes vindt hij ook geweldig, als hij het maar kan slopen. Speeltjes met een piepgeluid vindt meneer ook erg interessant. Voor mij is het altijd de uitdaging om iets te vinden wat hij niet binnen een uur heeft gesloopt, want speeltjes slopen is zijn missie.

Hoe ziet een perfecte dag met je frenchie eruit?
In de ochtend eerst zijn favoriete rondje. Daarna lekker samen ontbijten. Daarna kroelen, dan mag hij op de bank (op zijn eigen kleed). In de middag een flinke wandeling. Hij mag dan lekker los rennen, zodat hij zijn energie kwijt kan. Als we thuiskomen, krijgt hij wat lekkers en gaat hij lekker rusten en houtzagen (lees: snurken ;-)), gezellig naast mij op de bank. Rond 18:00 uur weer wat eten en daarna een ommetje maken en lekker spelen. Voor bedtijd nog een keer naar buiten en daarna even kroelen en lekker snurken.

Conan in mand

Hoe begroet jouw frenchie je in de ochtend?
Conan gaat ’s ochtends altijd blij om mij heen of tegen mij aan lopen en tegen mij aan staan. Zijn bibs gaat druk van links naar rechts en daardoor beweegt zijn lichaam alle kanten op, zo schattig! Daarna pakt hij een speeltje en komt steeds naar mij toe met lieve knorgeluiden.

Zijn jij en jouw frenchie actief op social media? Zo ja, welk account?
Jazeker! Conan heeft zijn eigen Instagram account.

Conan op het pad