“Elke dag naar het bos”

Debbie (34) en haar frenchie Mup (1) wonen in Noord-Brabant direct naast het bos. Daar maken ze iedere dag dankbaar gebruik van!

Stel jullie eens voor…?
Ik ben Debbie en woon samen met mijn frenchie Mup in Bladel (Bladel-Zuid om precies te zijn…). Erg belangrijk, want mijn voortuin is het mooie bos hier rondom de Tipmast. Ideaal, ik loop zo met mijn King of The Woods zonder riem de bossen in! Door deze geweldige voortuin heeft Mup een beresterke conditie, wat vrij uitzonderlijk is voor n frenchie. Net als zijn (over het algemeen) goed luisterend oor. Meneer loopt los, volgt, zit en luistert over het algemeen goed… maar wat n vriendin wel eens heeft gezegd: “Je maakt van een frenchie geen herder”. 😉

Waarom heb je gekozen voor dit ras?
Het begon met mijn eerste bulletje Gin. Een super lieve dame die 11 jaar is geworden. Als je eenmaal verliefd wordt op een bulletje…Toen kwam Mup op mijn pad, het moest zo zijn.

Wat was het eerste wat je dacht toen je je frenchie zag?
Wat een Mupke! (moppie)

Puppy

Wat is zijn/ haar slechtste eigenschap?
Hij is stronteigenwijs 😉 en het is echt een watje! In tegenstelling tot Gin, is Mup echt een sissy. Hij krijgt al een trillip bij het zien van de zalf voor op z’n neus.

Hoe begroet jouw frenchie je in de ochtend?
Kansloos snurkend op zijn rug of zij. Mup is geen ochtend-hond. Hij baalt altijd dat hij op moet staan. Hij knuffelt het liefst de hele ochtend. Verder is -ie niet vooruit te branden (lees: naar buiten te krijgen, helemaal als het regent)!

Welk moment met je frenchie staat je het meeste bij? (Denk aan een leuk, gek, verdrietig of juist heel happy moment!)
Het gelukkigste moment was toen ik hem zag als puppy. Ik was instantly in love! Ik vertelde Annemarie dat ik pas kon zeggen of ik Mup mee zou nemen als het klikte tussen ons. Bij onze ontmoeting kroop meneer in mijn nek en hij is niet meer weg gegaan.

Het meest verdrietige moment was toen ik hoorde dat zijn hartruis verergerd was en dat hij geen lang leven beschoren is. Vandaar moet hij ook een trui aan als het vriest, zodat hij niet verkouden wordt.

Pup op schoot
Pup op schoot

Gaat je frenchie met jou mee op vakantie?
Jazeker!! Mup is afgelopen jaar mee gaan roadtrippen door Nederland. We hebben van alles gegaan, van fietsen op Texel tot op de foto in Volendam en het strand afstruinen in Domburg! Tot slot zijn we nog een paar dagen gaan relaxen in Rotterdam.

Wat zou jij samen met je frenchie nog wel eens willen doen?
Ik zou heel graag een roadtrip door Europa doen samen. Het lijkt me gaaf om te testen wat, waar en hoe te reizen met een hond. Wellicht met de trein of misschien wel liftend en dan kijken waar we terecht kunnen. Daarna wil ik andere hondeneigenaren tips geven en informeren over de mogelijkheden.

Pup buiten

Wat is jouw gouden tip voor andere Frenchie-baasjes?
Lees je goed in wat je in huis haalt! Frenchies zijn super lieve, sociale, eigenwijze, gevoelige hondjes. Wees er zuinig op en investeer in een goede opvoeding. Dat laatste valt zeker niet mee, maar als je het eerste jaar door komt, dan heb je er jaren plezier van. J

Zijn jij en jouw frenchie actief op social media? Zo ja, welk account?
Ja, mijn bulletje heeft een eigen Instagramaccount!