Dexter houdt van knuffelen en dutjes doen

Knuffelen en dutjes - Dexter

Frenchie Dexter (3) is een grote knuffelkont. Samen met zijn baasje Simone (26) doet hij graag een middagdutje om vervolgens heel hard te gaan snurken…

Stel jullie eens voor…
Wij zijn Simone en frenchie Dexter en door dik en dun echt maatjes voor het leven! Wij zijn altijd blij om elkaar te zien en we spelen en knuffelen wat af!

Wat is de reden dat jij gekozen hebt voor een frenchie?
Wij zochten een hond die goed past bij onze leefstijl en woonsituatie. Wij wonen in een appartement met een balkon en hebben geen eigen tuin. Lange wandelingen hoefde van ons ook niet, want wij willen vooral veel knuffelen en spelen met onze hond. Mijn vriend Yorik en ik zijn altijd al grote hondenfans geweest en we wilden graag een hond wanneer we op ons zelf gingen wonen. Na veel hondentesten op internet te hebben gedaan en filmpjes op YouTube te hebben bekeken is onze voorkeur voor een frenchie ontstaan. Met wat extra onderzoek naar het ras hebben wij een uiteindelijk een Franse bulldog in huis gehaald.  En wat genieten wij van Dexter!

Wat doen jullie graag samen?
Wij doen heel veel dingen samen zoals spelen, stoeien, filmpje kijken, wandelen, in de bus mee, maar het allerleukste is toch echt wel samen knuffelen en dutjes doen! Wanneer ik met Dexter een middagdutje doe (ik ben vrij snel moe, omdat ik momenteel in verwachting ben) slaap ik binnen no-time en Dexter ligt dan vaak hard te snurken.

Dexter

Wat zijn jouw ervaringen met de dierenarts?
Wij hebben een ontzettend fijne dierenarts en Dexter vindt het niet erg om op bezoek te gaan. Iedereen is fan van Dexter. Ondanks dat we er regelmatig te vinden zijn door zijn atopie (huidallergie) vindt hij het ontzettend gezellig en begroet hij iedereen vrolijk!

Als je thuiskomt dan…. is vrouwtje heilig!! Dexter laat dan zijn favoriete speeltjes zien en z’n kleine stompe staartje kwispelt op en neer. Hij komt likjes en kusjes tegen m’n oren aan geven. Dexter is altijd zo blij om ons te zien, zelf wanneer we maar 5 minuten weg zijn geweest. Zeker nu ik in verwachting ben is Dexter helemaal happy wanneer ik thuiskom! Het is in ieder geval nooit saai om thuis te komen.

Heeft je Frenchie een favoriet speeltje?
Ja zeker, zijn Nylabone! Die hebben we aangeschaft omdat hij graag op dingen kauwt en ze kapot maakt. Touwen vindt hij ook geweldig, maar aangezien Dexter deze ook op eet leek het ons geen goed idee meer om dat als speeltje te geven. Zijn Nylabone is een goede vervanger en hij pakt deze zelfs uit zijn speelgoedmand.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan jouw interview naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl