Bulldog ongemakken

Frenchies zijn de schattigste en leukste hondjes die wij kennen. Inmiddels staat het ras in de top 10 van populairste rassen in Nederland. Naast het vele plezier dat een frenchie geeft, kan het soms ook zorgen geven als hij ziek is. Welke ongemakken komen het meest voor bij dit ras?

Huid­ en oorproblemen
Deze problemen zijn genetisch overdraagbaar. Vooral allergieën komen veel voor bij frenchies.

Ademhalingsproblemen
Franse bulldogs hebben door hun korte snuit vaker last van ademhalingsproblemen. Een snurkend hondje naast je bed kan heel schattig en gezellig zijn, maar soms zijn de problemen zo groot dat een operatie noodzakelijk is.

Hitte intolerantie
Franse bulldogs kunnen moeilijk tegen de hitte. Soms komt het zelfs voor dat ze sterven als ze oververhit raken. Daarom is het belangrijk om in de zomer extra alert te zijn op oververhitting.

bulldog ongemakken

Hernia
Franse bulldogs zijn gevoelig voor hernia’s. Afhankelijk van de hernia wordt deze behandeld door middel van absolute rust, pijnstillers en corticosteroiden of is een operatie nodig.

Gedragsproblemen
Een eigenwijze bull is natuurlijk heel leuk. Maar het koppige en vasthoudende karakter kan soms ook voor problemen zorgen. Een goede training kan helpen, maar zelfs dat verandert de aard van het beestje natuurlijk niet. Het is in ieder geval belangrijk snel hulp in te schakelen als vervelend gedrag zich openbaart.