Boektip: Een hond helpt iedereen

boektip

Hoewel Franse bulldogs met hun eigenwijze karakter niet geschikt zijn om hulphond te worden, willen we toch aandacht besteden aan dit prachtige boek. Een aanrader! Ook voor frenchiebaasjes!

Dat een hulphond alleen voor mensen is die visueel gehandicapt zijn, is natuurlijk al lang niet meer zo. Inmiddels zijn er ook honden die bij allerlei andere zorgvragen kunnen worden ingezet. En dat is fijn, want een hulphond kan het leven van mensen drastisch ten positieve veranderen.

Een hond helpt iedereen van Sandra Dekker is een prachtig boek om te lezen. Werk je in de zorg? Of heb je zelf een zorgvraag? Of wil je gewoon hele mooie verhalen lezen? Dan is dit boek een absolute aanrader!

Ooit was Sandra was econoom, maar 10 jaar geleden besloot ze drastisch het roer om te gooien. Ze werd kynologisch gedragstherapeut en hulphondencoach. Ze leidt nu onder anderen hulphonden op en ze begeleidt mensen met lichamelijke en psychische beperkingen om hun eigen hulphond op te leiden. Als iemand dus stof genoeg heeft voor een boek, is zij het wel!

SandraDekker

In Een hond helpt iedereen laat Sandra zien dat een hond voor mensen een zorgvraag van onschatbare waarde kan zijn. Een hond zorgt ervoor dat mensen die lichamelijk of psychisch beperkt zijn veel meer zelfstandigheid krijgt en dat vergoot de kwaliteit van leven enorm. In het boek gaat Sandra in op verschillende soorten hulphonden. Van honden die baasjes met diabetes of autisme helpen tot honden die er zijn voor hun baas met PTSS. Naast haar verhalen, staan er in het boek ook prachtige verhalen van mensen die een hulphond hebben. Een mooie aanrader!

Wil je meer lezen over Sandra en haar ervaringen met hulphonden? Op puurhonden.nl deelt zij haar kennis en ervaring en komen mensen met een hulphond volop aan het woord. Mooi!

Het boek is te koop bij bol.com voor €17,50.

Winactie!
Win het boek “Een hond helpt iedereen” van Sandra Dekkers, door ons te vertellen waarom jij het boek graag zou willen winnen. Dit kun je doen door een reactie achter te laten op onze Facebookpagina of op de post onderaan deze pagina (klik niet op het plaatje maar op “comment”). Als je fan bent van Hondenbaasjes of lid bent van de nieuwsbrief maak je dubbel kans!

een hond helpt iedereen