“Bobik is onze beschermengel!”

Laura (13) en haar frenchie Bobik (1,5) zijn de beste vriendjes, ondanks dat hij soms erg luid is en van alles kapot maakt.

bobik-4Stel jullie eens voor…
Ik ben Laura en mijn frenchie is Bobik. Wij zijn twee handen (en poten) op een buik! Bobik is een vrolijke, super speelse, maar ook luie hond. Ik ben de grootste frenchie-addict ever. Daarnaast ben ik een grote fan van sporten en van regen, in tegenstelling tot Bobik.

Wat doen jullie graag samen?
Wij houden er van om samen Netflix kijken! Daarnaast houden wij ook van wandelingen door de Poolse bossen en spelen wij graag samen. En we maken graag foto’s voor Bobik’s Instagram account. Alhoewel hij dat meer doet voor de snoepjes :-).

Welk moment met je frenchie staat je het meeste bij?

Eén jaar geleden viel mijn broertje (toen 7 jaar oud) van een 6 meter hoge bunker in Frankrijk. Hij viel gelukkig niet op de stenen die daar verspreid lagen, maar op een stukje zand. Zijn rug deed ontzettend veel pijn en hij werd dan ook met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Vanaf het moment dat hij van de bunker viel tot aan het moment dat hij in de helikopter weg ging was Bobik muisstil, hij liep niet weg ondanks dat hij toen nog een ongetrainde en nieuwsgierige puppy was. Hij likte de tranen van mijn broertjes gezicht en diende als “zakdoek” voor mijn moeders tranen. Een paar dagen later kregen wij de uitslagen van de scans in het ziekenhuis. De uitslag was goed nieuws, mijn broertje mankeerde niets! Geen gebroken botten of erger. Hij had alleen veel blauwe plekken. Tot op de dag van vandaag zijn wij daar zo dankbaar voor. Stiekem denken wij dat er een beschermengel in Bobik schuilt!

Wat is zijn slechtste eigenschap?

Bobik is zo luid! Als hij een andere hond ziet, verandert hij in een frenchie baby. De geluiden die hij dan maakt zijn, tja, erg vreemd te noemen. Ook maakt hij veel dingen kapot: sokken, schoenen, tafelpoten en kussens. Maar dat vergeven wij hem altijd! Niemand kan zijn lieve blik weerstaan.

Heeft je frenchie een favoriet speeltje?

Dat verschilt per keer, maar dat heeft vast met zijn leeftijd te maken. Eerst was zijn favoriete speeltje een grappige leeuwenknuffel, toen een piepend kuiken (dat ding piepte zo luid, ik was dan ook erg blij toen hij het kapot maakte). Nu is zijn favoriete speeltje een oranje plastic donut.

bobik-2Wat is jouw gouden tip voor andere frenchiebaasjes?
Ik raad aan om een speciaal soort voedsel te kopen voor een gevoelige maag. Wij reizen veel met de auto en dan is het geen pretje als je frenchie non-stop scheten laat, overgeeft en maagkrampen heeft. Met speciaal voedsel kun je dit voorkomen. Dat voer hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn, ik gebruik “Brit Care Sensitive”.

 

Zijn jullie actief op social media?
Ja, zeker! Wij doen graag een kleine fotoshoots samen.
Bobiks Instagram account is: @bobikthefrenchie.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.