“Bell is een echte energiebom!”

header

Ongeveer een jaar geleden kwam frenchie Bellamy bij Fenny wonen. Inmiddels draait bijna alles in het leven van Fenny om haar frenchie. Bellamy is een enthousiaste druktemaker, die graag alles sloopt!

20170405_141846

Stel jullie eens voor…
Hi, ik ben Bellamy. Bijna anderhalf jaar geleden zag ik het levenslicht en een paar maandjes later ben ik bij mijn baasje Fenny in Rotterdam komen wonen. Zij is al 27 en werkt graag met mensen als psycholoog. Mijn baasje weet eigenlijk niet meer zo goed welke hobby’s ze had of hoe haar leven er voor mij uitzag. En dat is maar goed ook, want ik houd er wel van als het allemaal om mij draait. Je zou kunnen zeggen dat ik wel een typische Franse bulldog ben. Ik ben lief, ondeugend en vooral heel enthousiast over alles en iedereen. Touwtrekken en tennisballen vangen vind ik erg leuk om te doen, maar het allerleukste vind ik toch wel bij mijn baasje op schoot te kruipen tijdens het tv kijken… om vervolgens even flink te winden en snel naar de andere kant van de kamer te rennen om hun te zien proesten! Ik kom dan altijd met een tevreden koppie terug wanneer de lucht is opgeklaard. Gelukkig kan ze er altijd wel om lachen.

Ondertussen woon ik in Veenendaal. Hier heb ik mijn grote baas Robin erbij gekregen. Samen met hun ga ik graag in het bos wandelen of luieren op het balkon. Ook ga ik erg graag naar opa en oma, want daar word ik nog wel het meest verwend met allerlei lekkernij en nieuw speelgoed. Wanneer mijn baasjes centjes moeten verdienen om mij nog meer te kunnen verwennen, ga ik lekker naar de hondencrèche op de boerderij om te spelen en te chillen met al mijn hondenvriendjes.

Wat doen jullie graag samen?
We houden vooral van gek doen. Bell is dol op spelen, rennen en tikkertje spelen (vooral wanneer het tijd is om naar bed te gaan). Toen we nog in Rotterdam woonden, gingen we vaak naar hondenspeeltuin Bello waar Bellamy’s hartje al sneller van ging kloppen zodra we het terrein opreden. Daar speelde hij veel met andere honden, groef tunnels naar China en ging los met alle speelattributen (vooral rennen door de tunnels en op en neer over de wipwap waren zijn favoriet). Nu wonen we daar te ver vandaan, dus doen we dat nog maar af en toe. Gelukkig zijn we wel in een bosrijke omgeving gaan wonen. In de weekenden gaan we nu dan ook vaak wandelen in het bos, waar Bell zich lekker kan uitleven. Dat is ook wel nodig aangezien hij een echte energiebom is! Kan hij zijn energie niet kwijt… nou dan heeft Bellamy op een dag meerdere “gekke minuutjes” waarin hij plots het hele appartement rond schiet, op alles springt om vervolgens glijdend in de kikkerpositie te eindigen en in slaap te vallen.

gesloopte doos
18403843_10212961188808543_8151184106926950462_o

Welk moment met je frenchie staat je het meeste bij? (Denk aan een leuk, gek, verdrietig of juist heel happy moment!)
Het bijzonderste vind ik toch wel het moment dat ik hem oud genoeg vond om los te spelen met mijn nichtje (3) en neefje (5). Ik was hier erg nerveus over. Zelf hebben wij geen kinderen en hoewel hij erg lief is, kan hij in zijn enthousiasme redelijk lomp zijn. Heel bijzonder was het om te zien hoe perfect hij zich instelde op de kids, terwijl hij zelf ongeveer 8 maandjes oud was. Met mijn neefje rende hij achter de bestuurbare autootjes aan en speelde hij wild in de tuin. Toen mijn nichtje zijn aandacht vroeg bleef hij rustig zitten voor het theekransje dat ze voor hem had opgezet om vervolgens lief en rustig naar haar hele verhalen over haar “zelfgebakken” hondenkoekjes te luisteren (welke erna wel erg snel verdwenen waren). 😉

Wat is zijn/haar slechtste eigenschap?
Bellamy is allergisch voor water, en dan specifiek regen… Uitlaten met slecht weer is dan ook een behoorlijke uitdaging. Hij blijft onder afdakjes lopen, schiet onder alle auto’s en wanneer je hem dan eindelijk zover hebt gekregen z’n behoeften te doen, trekt hij daarna bijna je arm uit de kom met het terug sprinten naar de voordeur. Ook als het geregend heeft, kan hij zo zijn kuren hebben. Hij loopt met een grote boog om plassen heen en het vergt wat tijd voor hij het natte gras op wil. Eigenlijk is hij wel een behoorlijke diva.

Likkende hond

Heeft je frenchie een favoriet speeltje?
Alles is zijn favoriet tot het gesloopt is. Dat is immers wel de bedoeling van al het speelgoed en wanneer het dan eindelijk kapot is (wat meestal een paar minuutjes duurt), is het plots toch een stuk minder leuk. De enige blijvende hit zijn Bell’s best buddies Schaap (zijn eerste knuffel als puppy welke destijds nog een werkend kloppend hartje had) en Koe (Kong Cruncheez). Deze hebben al een jaar aan gemartel overleeft en moeten overal mee naar toe. En natuurlijk niet te vergeten, dat elke (tennis)bal eigenlijk ook van hem is.

Christmas dog
Hond op paard

Hoe begroet jouw frenchie je in de ochtend? 

Niet… Hij houdt namelijk van uitslapen en als ik moet werken moet hij er te vroeg uit, en dan houdt hij toch het liefst zijn ogen gesloten tot ik naar de keuken loop om mijn ontbijt te maken. Dan strompelt hij de bench uit, doet even zijn favoriete yoga posities (standaard de “downward dog” gevolgd door de “cobra”) waarna hij snel achter me aanrent, want in de keuken valt altijd wel iets te halen. Had ik al gezegd dat hij een beetje verwend is? 🙂

Wat is jouw gouden tip voor andere frenchiebaasjes?
Als jouw bull net zo’n sloper, actief en enthousiast is, dan is speelgoed van Kong en uitlaatspullen van Ezydog echt een must-have. Wat prijzig, maar echt bulldogproof. Hij beleeft er veel plezier van, en vaak voor wat langere tijd dan van andere merken.

Zijn jij en jouw frenchie actief op social media? Zo ja, welk account?
Af en toe post ik wat foto’s op Instagram en Facebook, maar Bellamy is niet #instafamous.