De bedrituelen van een frenchie

bedrituelen

Is het jou ooit opgevallen dat je frenchie graaft, krabt en cirkelt voordat hij gaat liggen op zijn slaapplek? Elke hond voert dit soort bedrituelen uit, ongeacht de grootte, het ras of de leeftijd. Maar waarom eigenlijk?

Cirkelen

Het lijkt wel een politiehelikopter die rondcirkelt voordat hij gaat landen; je hond loopt talloze keren rondjes om zijn slaapplek voordat hij gaat liggen. In het wild doen honden dit om er zeker van te zijn dat de slaapplaats veilig is voor ongedierte en roofdieren. Het lopen van cirkels rondom de plek zorgt voor voldoende opschudding om slangen en ratten af te schrikken. Hoewel jouw huis al veilig genoeg is, kan een extra controle geen kwaad. Toch?

Krabben

Tijdens het cirkelen zal je hond ook krabben aan de slaapplek. De pootjes van je hond hebben zweetkliertjes waarmee zij een bepaalde geur verspreiden. Door te krabben aan de slaapplek, markeert je hond deze plek met zijn unieke geur. Als een andere hond deze geur ruikt, zal hij direct weten dat de plek bezet is en dat hij daar niet moet komen.

Graven

De temperatuur in huis is afgesteld op ons comfort. Als je hond het te warm of te koud heeft, zal hij gaan graven op zijn slaapplek om zo de bodemtemperatuur in zijn voordeel te gebruiken. Door te graven kunnen honden zichzelf afkoelen en opwarmen.

Honden cirkelen, krabben en graven om zich veilig te voelen in hun bed. Ligt jouw hond graag in jouw bed?