“Baziel kwam onverwacht bij ons terecht”

Frenchie Baziel kwam onverwacht bij Nathalie

Frenchie Baziel is een bijzonder hondje, dat onverwacht bij Nathalie en Mario terecht kwam. Met zijn overenthousiaste persoonlijkheid en liefde voor knuffelen, tovert hij altijd weer een lach op hun gezicht.

Stel jullie eens voor…
Ik ben Nathalie (46), getrouwd met Mario en samen met Justine (8) en frenchie Baziel (5) wonen wij in het Oost-Vlaamse Zulte. Wij zijn een warm gezin waar frenchie Baziel, toen hij 8 maanden was, een diamanten mandje vond. Baziel is een herplaatser en is geboren in Slowakije. Via vrienden kwam Baziel onverwacht bij ons terecht. Baziel stal ons hart door zijn gekke kunstjes en superlieve koppie. Door veel liefde, aandacht en de nodige medische verzorging werd een bang hondje omgetoverd naar de liefste frenchie in de wereld! Hij is nu heel actief, maar hangt ook graag met zijn knuffel op de bank. Wij kunnen niet meer zonder hem.

Baziel mocht tijdens de trouwerij van zijn baasjes zelfs een strikje dragen met de ring eraan. Dat was heel bijzonder.

Omdat ik niet meer kan werken door een werkongeval, krijgt Baziel nog meer aandacht dan voorheen. Samen knuffelen om het verdriet te verwerken doet wonderen in een zware periode. Ik kan door Baziel altijd weer lachen aan het einde van de dag.

Wat doen jullie graag samen?
Baziel is het liefst overal waar ik ben. Hij rent graag achter iedereen aan en speelt altijd met het bezoek. Aan aandacht geen tekort! Wij houden ook van korte wandelingen, want Baziel is door zijn overenthousiaste persoonlijkheid snel vermoeid en dan zijn lange wandelingen geen optie. Baziel gaat graag mee naar oma Nazareth, waar hij altijd goed wordt verwend. En als oma het vergeet, weet Baziel de kast met koekjes goed te vinden. 😊

Baziel kan ook ontzettend lui zijn! Hij wordt dan het liefst geknuffeld. Met zijn pootjes in de lucht ligt hij klaar voor de beste massage.

Baziel black&white
Nathalie en Baziel

Welk moment met Baziel staat je het meeste bij?
Een heel happy moment was toen Baziel leerde om zijn voerbak bij mij te brengen als hij honger had. Het zag er zo schattig uit! Vanaf die dag komt hij zelfs aan tafel met zijn voerbak als wij eten.

De droevige momenten waren er ook toen wij hem achter moesten laten bij de dierenarts voor zijn operaties. Zoals toen hij 3 jaar was en er een tumor werd geconstateerd. Gelukkig is Baziel een vechtertje en is hij goed genezen. Hij is kankervrij.

Wat is Baziels slechtste eigenschap?
Oeh, dat is een moeilijke vraag. Als Baziel iets niet wil, kan hij best koppig zijn. En hij is zeer beschermend voor zijn baasje, zelfs zo erg dat mijn man mij niet mag knuffelen.

Heeft je frenchie een favoriet speeltje?
Baziel speelt het liefst met een ballon, die hij tijdens Valentijn te pakken kreeg. We noemen hem zelfs meneer Ballon. Hij kan uren met de ballon spelen. Zijn kluiven, kippetje en varkentje zijn ook favoriet. De rest van zijn speeltjes zijn binnen 5 minuten in 1000 stukjes gescheurd.

Familie en Baziel
Dochter en Baziel

Waar slaapt Baziel het liefst?
Het liefst slaapt Baziel dicht tegen mij en mijn man aan in bed. Als Baziel heel moe is, slaapt hij ook wel eens met een fopspeen.

Wat is jouw gouden tip voor andere frenchiebaasjes?
Als je kiest voor een frenchie, geef hem dan alle liefde en aandacht. Je krijgt er gouden tijden voor terug. Laat ze vooral niet alleen, want dat vinden ze niet leuk! Maar kies je voor een frenchie dan wil je nooit meer anders. Een frenchie is een echte hartendief.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.