Barbra Streisand kloonde hond twee keer

Barbra Streisand - hond

Voor veel hondenbaasjes klinkt het misschien als een droom: het klonen van je hond. Barbra Streisand heeft bekendgemaakt dat zij haar hondje twee keer heeft laten klonen. Maar kan dat zomaar?

Toen hondje Samantha de respectabele leeftijd van 14 jaar behaalde, besloot Barbra Streisand haar voor het overlijden te laten klonen. Nu woont Barbara samen met twee jonge pups die het DNA van haar overleden hond hebben.

Happy New Year from my three girls… Pink, Blue & Violet.

Een bericht gedeeld door Barbra Streisand (@barbrastreisand) op

Klonen

Op basis van cellen uit de bek en maag van hondje Samantha konden er twee nieuwe versies van haar op de wereld worden gezet. Ondanks dat ze hetzelfde DNA hebben, zijn de honden niet helemaal identiek. “Ze hebben verschillende karakters”, vertelt Streisand aan blad Variety.

Hoe bizar het ook klinkt, volgens ontwikkelingsbioloog Christine Mummery komt het vaker voor dat mensen dieren laten klonen. Het klonen gebeurt vooral in Zuid-Korea, omdat daar veel expertise is op dit gebied. De manier van klonen lijkt meer op het principe van een identieke tweeling. “De kans dat ze op elkaar lijken is hoger, maar ze zijn niet hetzelfde”, aldus Mummery.

Het klonen van je hond is niet goedkoop. In 2016 heeft een BNN-programma in Zuid-Korea een bulldog laten klonen tegen het flinke bedrag van € 50.000!