Afvallen met je hond

Afvallen met hond

Heb jij dit jaar het goede voornemen om gewicht te verliezen? Dan kun je vanaf half januari terecht bij de Universiteit Utrecht. Daar kun je samen met je frenchie afvallen.

De Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht kwam met dit bijzondere project voor hondeneigenaren. “Acht weken lang kun je met behulp van persoonlijk eet- en beweegadvies van professionals aan je gewicht en conditie werken. Samen met je hond word je gemeten en gewogen”, vertelt Ronald Corbee aan RTL Nieuws.

Het belangrijkste doel van het onderzoek is te weten komen of er een verband bestaat tussen het overgewicht bij honden en hun baasjes. Volgens Corbee hebben veel dikke huisdieren ook dikke baasjes. De onderzoekers zijn benieuwd of een hond een positieve rol kan spelen bij het verliezen van gewicht en welke invloed het gewicht van het baasje op de hond heeft.

Meedoen?

Wil jij samen met je hond meedoen? Je komt in aanmerking voor dit project als jij overgewicht of obesitas hebt, oftewel een BMI van 25 of hoger. Je hond hoeft geen overgewicht te hebben, maar dat mag wel. Voor meer informatie bekijk de website van de Universiteit.