Afkoelen bij warm weer

Franse bulldog ijsje

Zomer! Veel mensen zijn blij met het zonnige weer en de tropische temperaturen. Toch denken honden daar vaak anders over. Jouw frenchie kan snel oververhit raken, dus laat hem bij warm weer genoeg afkoelen.

Terrasweer

Met mooi weer worden de meeste mensen meteen vrolijk. De t-shirts en rokjes kunnen weer uit de kast, het zonnetje schijnt en we kunnen lekker het terras op! Je hond heeft echter veel sneller last van de warmte, doordat hij niet zweet. Honden raken hun warmte kwijt via hun voetzolen en door te hijgen. Hierdoor kunnen ze eigenlijk niet zo goed afkoelen. Bij warm weer loopt je hond daarom meer risico om oververhit te raken.

Gesponsord

Oververhit

Vooral oudere honden en honden met een hele korte neus lopen risico. Ook puppy’s kunnen in de problemen komen, doordat ze de situatie niet goed kunnen inschatten. Heeft jouw frenchie last van de hitte? Je herkent dit aan veel hijgen en kwijlen of heel snel ademen. Ook kan je hond heel sloom worden. Dit zijn tekenen dat je je frenchie snel moet laten afkoelen.

Voorkomen

Probeer altijd om oververhitting te voorkomen, want dit kan erg gevaarlijk zijn voor je hondje. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten. Loop bijvoorbeeld niet tijdens het heetste punt van de dag, maar juist ’s ochtends of ’s avonds. En laat je hond dan niet direct in de zon lopen. Zorg ook dat je altijd drinkwater bij je hebt voor je hond, dus neem een flesje en een drinkbak mee.

Zorg ervoor dat je hond zich niet te veel opwindt. Als hij wil rennen of spelen, rem hem dan een beetje af. En waarschijnlijk hoeven we het je niet te vertellen, maar laat je hond nooit in de auto zitten. In de auto kan de temperatuur namelijk flink oplopen.

Afkoelen

Toch oververhit? Breng je hond direct naar een koele, schaduwrijke plek. Gooi geen water over je hond, want dit zorgt ervoor dat zijn vacht als het ware afsluit. Beter is het om natte, koele doeken op zijn buik en in zijn liezen te leggen. Waarschuw ook altijd een dierenarts.

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Gesponsord