6 voordelen van een hond

Hond buiten

Als hondenbaasje weet jij het natuurlijk allang: honden zijn goed voor je gezondheid! Je frenchie is niet alleen je beste vriend, maar heeft nog veel meer voordelen. Wij zetten ze graag nog even op een rijtje voor je.

  1. Sociale steun

Uit onderzoek blijkt dat een huisdier je zelfvertrouwen een boost kan geven. Daarnaast heb je altijd iemand om bij thuis te komen. Na een lange werkdag begroet jouw frenchie je met veel liefde.

  1. Stressverlichting

Honden zorgen voor rust. Het aaien van een hond kan zelfs angstgevoelens verminderen. Sommige bedrijven werken met een ‘therapiehond’, om een fijne en relaxte omgeving te creëren voor cliënten of werknemers.

  1. Verantwoordelijkheidsgevoel

De zorg voor een hond brengt verantwoordelijkheid met zich mee. De kans is groot dat je dit verantwoordelijkheidsgevoel al hebt, maar ook bij kinderen heeft het een positief effect. Kinderen die opgroeien met een hond zijn vaak socialer en meer verbonden met hun omgeving.

  1. Minder allergieën

Ook dit punt geldt met name bij kinderen. Wanneer je van jongs af aan opgroeit met een hond, dan zul je minder snel astma of een stofallergie ontwikkelen. Dit komt doordat je al bent blootgesteld aan bepaalde allergenen.

  1. Meer beweging

Wanneer je een hond hebt, dan moet je die natuurlijk uitlaten. Deze wandelrondjes zijn niet alleen goed voor je hond, maar ook voor jou. Niet alleen het uitlaten maakt je actiever, want uit onderzoek blijkt dat hondeigenaren over het algemeen meer bewegen dan mensen zonder huisdieren.

  1. Beter oud

Met je frenchie voel je je minder eenzaam, vooral op latere leeftijd. Daarnaast geeft je hond je een gevoel van betekenis wanneer je met pensioen bent. Ook geldt dat de extra beweging die je krijgt, zorgt voor een betere gezondheid.