“13 kilo, maar toch nog klein”

happy - klein

Frenchie Happy is ondanks zijn 13 kilo’s een vrij kleine Frans bulldog. Klein, maar fijn! Baasjes Jacinta en Michael vinden het leuk dat hij eigenlijk nog steeds geen beetje op een puppy lijkt. 

Stel jullie eens voor…
Wij zijn Jacinta Raeimakers en Michael Korsten (30 en 29). Onze Franse bulldog heet Happy en is 2 jaar oud. Wij wonen sinds 2 jaar samen in Breda. Ik werk daar in een kledingwinkel en Michael is leidinggevende bij een ambachtelijke bakker in Waalwijk. Naast leuke dingen ondernemen met Happy houden wij erg van lekker koken, een avondje bioscoop, fitness/crossfit en spelletjesavonden houden.

We hebben Happy nu ongeveer 1,5 jaar en het is echt onze derde gezinslid. Wij vinden het heerlijk om met z’n drieën te wandelen en spelen. Happy is erg klein van stuk, hoewel hij bijna 13 kg weegt is hij voor een Franse bulldog nog erg klein. Dat vinden wij juist zo leuk aan hem! Eigenlijk is hij nog steeds een puppy.

Wat is het gekste wat jouw frenchie ooit heeft gedaan?
Happy doet heel vaak iets geks… Als hij buiten bekende hondjes (vriendjes) tegenkomt, blijft hij stokstijf stil staan, spitst zijn oren en gaat klaar staan om te rennen. Maar dat duurt dan altijd nog even. Eerst wacht hij en dan is het…  Klaar voor de start, af! Dan rent hij als een gek naar de hond in kwestie!

Jacinta en Happy

Gaan jullie samen met je frenchie weleens naar een event?
We zijn tot nu toe nog nooit naar een event geweest. Misschien dat wij een keer een bezoekje brengen aan Viva La Frenchie.

Heeft je frenchie een favoriet soort voer?
Het favoriete eten van Happy is Franse bulldog voeding/brokken van Royal Canin. Daar mengen we altijd wat paté doorheen en dat vindt hij om te smullen. Regelmatig gaat er ook wat zalmolie doorheen.

Wat doen jullie graag samen?
Onze favoriete bezigheden met Happy zijn wandelen in het bos, spelen met speeltjes (vooral tug of war) en knuffelen. Ook stoeit hij altijd heel graag met het baasje! Happy laat zich dan niet kennen en valt heel stoer het baasje aan als hij wordt uitgedaagd.

happy in het bos

Heeft happy een favoriet speeltje?
Happy heeft zeker twee favoriete speeltjes. Eén is een klein oranje varkentje met een piepje erin. Deze heeft hij als sinds hij als puppy bij ons kwam. De andere is een geel met zwarte bal. De bal piepte ooit wel, maar piept nu al jaren niet meer. Na ruim een jaar zijn dat nog steeds de speeltjes waar Happy mee aan komt zetten als hij wilt spelen.

Zijn jij en jouw frenchie actief op social media?
Ja, zeker. Wij zijn actief op social media, vooral op Instagram. Happy vindt je op Instagram onder de naam @happy_thefrenchie.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.